Casitalan

Bezienswaardigheden

 Moorse burcht in Denia                                             

De burcht van Denia, de Castillo de Denia, stamt uit de 12e eeuw en is zoals de naam al aangeeft destijds door de islamitische bevolking van het middeleeuwse Spanje opgericht. De burcht is het kenmerk van de stad en hij bevindt zich op een kleine berg, de Monte Dianan in het centrum van de stad. 

San Antonio Klooster 
Het San Antonio klooster in Denia bevindt zich in het centrum van de stad. Bij het klooster hoort ook een kerk, en beide gebouwen zijn in de 18e eeuw opnieuw gemodelleerd. Binnen hangt een op bijbelse wijze versierd kruis, wat alleen al de moeite van een bezichtiging meer dan waard maakt.


Vissershaven van Denia 

De grote vissershaven van de stad speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de inwoners. Denia is namelijk de plaats waar alle verse vis aan land wordt gebracht die bestemd is voor de steden in het achterland van de Costa Blanca. Er is dan ook veel bedrijvigheid in deze regionale haven. Vanuit de haven vertrekken ook veerboten die varen op de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca), en bij helder weer kunt u vanuit de haven het op 100 kilometer afstand gelegen party eiland Ibiza aan de horizon zien liggen. 

Festivals (Fallas)

In maart zijn er de fallas dat zijn de feesten ter ere van St Joseph.
Muziek en bandjes zieren de straatjes samen met Mascletas (Knalvuurwerk) en traditionele lunches en diners.
En de parade van meters hoge poppen die later in brand gestoken worden